24 de set. 2013

#35 Camagrocs de setembre

Van passant els dies i el material, tot i que no és molt, es va acumulant. Per aquesta raó en aquesta entrada del bloc hi posarem 3 sortides boletaires més que hem fet durant el mes de setembre. Les posem juntes perquè, tot i no ser del mateix lloc exactament, tenen un punt en comú: camagrocs i més camagrocs. I es que sembla que aquest bolet ho aguanta tot i és el que a dia d'avui podem trobar amb facilitat pràcticament per tot arreu. 

La primera sortida va ser el passat 11 de setembre, el dia de la Diada. Vam a anar a visitar el boscos del Berguedà, a l'hortet que tenim pel camagroc. No falla gairebé mai. A vegades et dóna sorpreses agradables i et regala algun que altre rovelló, algun pinetell, alguna pota de perdiu i aquest cop també ens va donar llengua de bou blanca. Una bona barreja que fa que marxis satisfet cap a casa. Com podeu veure a les primeres fotos, els camagrocs eren petits i havies d'anar triant molt. Tot plegat molt entretingut i vam acabar d'omplir el cistell amb un bon mal d'esquena. Bé, quan vas al camagroc, ja saps el que hi ha!

He de dir que la foto del rovelló (Lactarius sanguifluus, en aquest cas) m'agrada especialment!

La segona sortida va ser poc després de la primera, el dissabte 14 de setembre, i aquest cop vam anar a menjar-nos l'entrepà pels boscos del Ripollès. Va ser una sortida genial, el bosc fantàstic, els camagrocs de mida considerable, encara va caure algun cep, pinetells, apagallums i, com no, potes de perdiu. Vam omplir el cistell i ens ho vam passar d'allò més bé. Resum de la jornada:

Ja veieu que els camagrocs en aquest zona ja eren un pèl més grans, però per enormes els apagallums (Macrolepiota procera). Els vam cuinar de dos maneres diferents: arrebossats a trossos i com a base de pizza al forn. És un bolet que m'encanta! Si l'agafeu aneu amb compte i no us confongueu amb lepiotes tòxiques. Jo si no fa un pam ben bo, el deixo al bosc! I el ceps en carpaccio, tallats be fins, raig d'oli, sal i pebre i mmmmmmmmmhhhhhh...!

La tercera sortida camagroguil va ser també pel Berguedà i el dia de la Mercè, el 24 de setembre. Aquest dia vam voler ser agosarats i ens vam atrevir amb un lloc nou, vam descobrir una fageda (veieu la primera foto de la següent seria) i vam voler donar-hi un cop d'ull però no hi va haver sort. Pensàvem que potser hi trobaríem algun rossinyol o alguna trompeta de la mort despistada però res de res. Així que vam tornar al mateix punt de la primera sortida i aquest és el resultat del dia:Haureu vist que aquí també hi ha una llengua de bou, doncs si però no, aquesta la vam trobar a la zona de faigs i es tracta de llengua de bou vermellosa (Hydnum rufescens), la foto no li fa molt justícia per això. Ja veieu el resultat, algun rovelló, algun pinetell i molts camagrocs! L'any passat no en trobàvem per enlloc i aquest any en tenim una bona col·lecció de deshidratats!

Bé, això és tot per aquest cop. Tot molt groc al setembre i tot molt fosc de cara a l'octubre, que pinta malament, malament per les poques pluges caigudes durant aquest mes, així que els que sortiu que tingueu molta sort i afineu bé que el gasoil va car!

Sort!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bona collita!

Arrebossats?? mmm... això s'ha de probar!!!

Salutacions i anims amb la web i amb l'afició.

Robert.