7 de set. 2013

#33 Rovellons d'avet passats per aigua

Aquest cop si que ens l'hem jugat! O més ben dit, la pluja ens l'ha jugada! Hem sortit a buscar bolets sabent que cap al migdia plouria però per desgràcia ha arribat abans d'hora. Bé, no ens queixarem pas si es reguen els boscos, faltaria més!!!

Avui teníem com a objectiu trobar alguns rovellons d'avet (Lactarius salmonicolor) no és que els trobi especialment bons però volíem tenir-lo a la col·lecció de cromos que fem cada temporada. Per cert, les de temporades anteriors les podeu trobar al Facebook:
Així que ens hem enfilat per sobre dels 1500 msnm fins a trobar avets, els primers exemplars de rovellons no han trigat en aparèixer. Els d'aquesta varietat són molt ataronjats i arrodonits i la veritat és que són molt fotogènics. Un altre tema és la qualitat de les fotos i del fotògraf... però bé, avui tenim excusa, la pluja no ens ha permès fer gaire fotos.
Aquí podeu veure l'habitat on trobar-los i com la boira anava entrant de mica en mica al bosc. A mig matí era ben espesa.


Ens ha cridat molt l'atenció un bolet que mai abans havíem tingut l'oportunitat de trobar, l'ou del diable (Phallus impudicus). Bé, el nom que té parla per sí sol. El bosc n'estava farcit tant en forma d'ou (n'hem tallat una per la meitat per ensenyar com és) com en estat madur. Les mosques que té a sobre fan que la foto sigui realment autèntica :-)Durant tot el matí la pluja ha fet acte de presència, ara quatre gotes, ara un ruixadet. Però ha arribat un punt que plovia tant que era impossible seguir buscant bolets, així que cap al cotxe a esperar que pari. Aprofitem per baixar de cota i per canviar de tipus de bosc. Quan per fi para, tornem a la cerca, primer un apagallums (Macrolepiota procera) i després un altre bolet ben curiós: la cresta de gall (Guepina helvelloides). Aquest últim es pot menjar cru en amanides, és de textura gelatinosa i dóna un punt de color molt original a una amanida verda.
I després a fer abdominals, vull dir, a plegar camagrocs durant la treva que ens ha donat la pluja. La majoria, però, encara petits.


Aquesta és la collita d'un dia passat per aigua. Xops però satisfets!


Per acabar, un detall dels botons de rovelló nets per fer-los en vinagreta.


Fins a la propera!
Sort!