15 de gen. 2012

#15 Bolets al gener

Avui és 15 de gener de 2012 i encara que sembli increïble tornem al bosc a buscar bolets. Si les condicions meteorològiques acompanyen sempre és un bon moment per sortir a buscar les últimes trompetes de la temporada i, a la vegada, les primeres de l'any. Ja veureu que no hem tornat a casa amb el cistell buit, les trompetes ens han portat a les llengües de bou vermelloses i aquestes a un rovelló vinader un pèl peculiar, llàstima que només n'ha caigut un al cistell... Bé, anem per feina.

Comencem amb unes quantes trompetes de la mort (Craterellus cornucopioides):


I pels que vulgueu veure una mica més l'hàbitat en el que es fan, us portem el segon vídeo de Temps de Bolets. El primer també anava de trompetes així que de cara a la temporada vinent haurem de mirar de canviar de bolet. Si teniu auriculars o altaveus us recomano escoltar el silenci del bosc entre zoom i zoom (ja entendreu el perquè... queda molt per millorar encara!):


A la següent foto veureu com les dues protagonistes del dia comparteixen hàbitat, en un pam de terreny dues espècies ben diferents: una trompeta de la mort i una llengua de bou vermellosa (Hydnum rufescens):


I aquí teniu un parell de fotos més de llengües de bou vermelloses:


Recordeu que cal deixar al bosc les agulles que tenen a sota del barret, d'aquesta manera contribuirem a la reproducció de l'espècie. A casa no en fem res i al bosc és una font de vida. Ja veureu que es desprenen amb molta facilitat.

El bolet que us mostro a continuació fa por, sembla d'un altre planeta, però es tracta ni més ni menys que d'un rovelló vinader (Lactarius vinosus). Aquests tons blau-verdosos es deuen al fred i li donen un toc molt especial i divertit. No deixa de ser curiós que aquest sigui l'últim bolet que hem trobat aquesta temporada. Això sí, ben sa!


Ja només em queda ensenyar-vos la collita a 15 de gener, no està gens malament:


Ah! I també la truita que m'he fet amb el rovelló... Per cert, l'he acompanyat amb unes torrades amb paté de ceps (Boletus Edulis) que m'ha regalat la meva germana, moltes gràcies guapa! Estava boníssim!!!


No trobo manera més original d'acomiadar-me fins la temporada vinent que penjant el cistell com un bon boletaire:


Espero que la temporada vinent torneu a passar per aquí a buscar bolets ni que sigui de manera virtual!

Sort!


2 comentaris:

eGarrotxa ha dit...

Impressionant el rovelló vinader tot verd. No n´he trobat mai cap de tan verd. : )

David ha dit...

Suposo que els fred va fer de les seves en aquest cas :D