19 de març 2011

#3 Verd i morat, bona combinació

Avui és Sant Josep i uns amics ens han convidat a passar el dia a casa seva, no gaire lluny de Barcelona. Gràcies!!! La sorpresa ha vingut per la tarda, un cop havent dinat, amb la proposta d'anar a fer una passejada pels boscos propers a casa seva. L'objectiu era recollir els primers espàrrecs silvestres de la temporada. I hem estat de sort! Un aquí, un altre allà i poc a poc hem anat fent feina, el justet per fer una bona truita.


Com no podia ser d'una altra manera també hem trobat activitat micològica al bosc. Ens ha fet molta il·lusió trobar la primera gita de bruixa (Clathrus ruber) de la temporada. Es un bolet molt curiós i, si m'ho permeteu, estrany. La veritat és que l'aspecte que té no és d'allò més agradable... L'exemplar que us mostro és prou jove i, per tant, encara no feia la pudor que caracteritza els exemplars més vells. Per cert, i com a curiositat, aquesta pudor és la que atreu a les mosques que són les encarregades de dispersar les seves espores. Ben curiós tot plegat! Bé, aquí teniu el bolet en qüestió:


I ja per rematar el dia, i en ple març, hem trobat un bolet comestible, la pimpinella morada (lepista nuda). Un bolet que si l'observem un cop arrencat hi trobarem possiblement terra, fulles i branques enganxades al peu, tal i com podeu veure en la fotografia:


Això és tot per avui. Un dia molt agradable amb sortida inesperada al bosc. Sempre s'ha d'anar preparat, un mai sap on el dia l'acabarà portant :)

Sort!

1 comentari:

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Enhorabona! Un altre blog boletaire. Això està molt bé. Ara toca mantenir-lo i donar-li vida. Ja he afegit el teu blog a la meva llista de blogs. Ánims i molta sort amb aquesta iniciativa.