7 de març 2011

#2 Primera sortida de la temporada

Diuen que amb el marçot (Hygrophorus marzuolus) comença la temporada boletaire (i dic diuen perquè per a mi, fins fa ben poc, la temporada començava al setembre amb els primers rovellons, curiós com s'aprenen coses a mesura que un hi posa més interès) i aprofitant que avui era festa a Barcelona hem anat a provar sort. Es veu que el marçot apareix a mesura que es van desfent les primeres neus, així que, a diferencia dels bolets de tardor és un bolet que va pujant de cota.
El terreny semblava que estava a punt i que era l'adequat però clarament ens equivocàvem, és el que té anar a buscar un bolet per primera vegada ...


La veritat és que de marçots ni rastre... no en vam trobar, però durant la caminada vam observar aquesta espècie, una cassoleta que contrastava amb els tons verdosos i marronosos del bosc:

 
Cansats de caminar, buscar i no trobar vam decidir canviar de lloc (no gaire lluny, no us penseu...) i aquest si que era un terreny més propici com vaig descobrir més tard, pi roig amb roure martinenc, una combinació que es veu que agrada molt al marçot. Marçot ni rastre però vam trobar aquest pet de llop que es va deixar fer la foto:


Al final vam trobar tres rossinyols (Cantharellus cibarius) que no aixecaven no un pam no..., ni un dit del terra! però per no marxar amb les mans buides cap a casa els vam recollir :) Es pot dir que són els primers bolets de la temporada 2011/2012!!! Un dels nostres bolets preferits!


Per acabar la jornada vam descobrir un raconet molt agradable on ens vam poder relaxar i on vam analitzar com havia anat el dia. La conclusió la de sempre: vam passar un dia fantàstic al bosc, gaudint de la natura en immillorable companyia. I jo, de pas, aficionat a la pesca de la truita vaig fer un cop d'ull a veure si en veia algun exemplar. La temporada de la pesca comença el proper 12 de març (bon regal d'aniversari!) i aquest any segur que hi aniré. I, a mes a més, ja sé amb qui hi aniré ;)I per acabar, un detall floral:


Fins aquí la nostra primera sortida boletaire, esperem que sigui la primera de moltes i que a la propera us puguem ensenyar alguna cosa més que 3 rossinyols :)

Sort!

2 comentaris:

Lorena ha dit...

Ei!!! Res de vam trobar....els rossinyols els vaig trobar jo, que ja me puc casi ficar el títol d'experta rossinyolera!!!!

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Enhorabona! Un altre blog boletaire. Això està molt bé. Ara toca mantenir-lo i donar-li vida. Ja he afegit el teu blog a la meva llista de blogs. Ánims i molta sort amb aquesta iniciativa.